top of page

Mark Anthierens

IMG_4962_edited.jpg

Als kind heb ik me leren aanpassen aan onze westerse manier van leven die vaak leeg aanvoelt omdat daarin geen aandacht wordt besteed aan het contact met de natuur, de medemens en de innerlijke beleving. Dat gemis heb ik heel lang ervaren alsof er met mij iets mis was. Tot ik via verschillende wegen tot de ontdekking kwam dat wat ik zo miste altijd al aanwezig was. Ik moest er alleen naar leren kijken en het tot leven brengen.

Dat avontuur begon pas echt in 1989 door het lezen van een aantal spirituele boeken (“Je kunt je Leven Helen” van Louise Hay, “De zin van ziek zijn” van Thorwald Dethlefsen & Rüdiger Dahlke, “A Course in Miracles”, “The Road Less Traveled” van Scott Peck) en het volgen van workshops in chakra healing (o.a. bij Martin Brofman). Ik ging vervolgens op reis naar Sai Baba in India, Findhorn in Schotland en de Fellowship of the Inner Light in Amerika. Aansluitend volgde ik een workshop Reiki en proefde ik van talrijke therapieën waaronder reïncarnatietherapie, rebirthing, transactionele analyse en gestalttherapie.

In 2004 startte ik een opleiding sjamanisme bij sjamaan Jan Dewitte die ik in 2006 succesvol afrondde. Van toen af aan groeide mijn verlangen om andere mensen verder te helpen op hun innerlijk pad. In 2007 startte ik mee de Belgische School voor Sjamanisme op waar ik tot februari 2023 les gaf. Ondertussen bekwaamde ik mezelf ook in het begeleiden van systeemopstellingen. Toen ik in 2015 zonder werk viel, besloot ik mijn leven een andere wending te geven. Met als resultaat dat ik nu mijn diensten aanbied als shamanic coach.

bottom of page